Menu

008 | Sister Claw

Music Artwork

008 | Sister Claw

Artwork & illustratie CD-single ‘Sister Claw’ voor Oostendse punkrockband Revenge88.

Revenge88 is een fenomeen in de Belgische rockscene. Met roots in de 70-ies punk- en glamrock, lijkt deze band over negen levens te beschikken. Ze behalen als enigste band 3x de finale van de grootste rockwedstrijd in België, ‘Humo’s Rock Rally’ (voor de eerste editie in 1978, onder de naam ‘Stagebeast’, met o.a. Willy Willy van The Scabs en Vaya Con Dios in de rangen). In 2006 behalen ze bij hun laatste deelname opnieuw de finale van de Rock Rally.

Drijvend op het succes van hun deelname, neemt de band een single op: ‘Sister Claw‘. Versterkt met niemand minder dan Arno — Oostendenaar en internationaal bekende Belg — op bluesharp, zijn broer Peter op saxofoon en zangeres Inez Defurne op backing vocals. Serge Feys tekent voor de productie en mixing van ‘Sister Claw’ en ’59 To Devil’s Gate’.

Voor het artwork komt frontman Frank ‘Dubbe’ met een op-internet-gevonden cartoon van een ‘klauw’. Gebrekkige beeldkwaliteit, maar vooral de ‘illustrator-in-The-Man-from-Gotcha!’ werpt zich met plezier op ‘catwoman‘ en laat zijn versie op de wereld los…

Cartoon en typografie krijgen een authentieke ‘vintage comic‘-look: beperkt kleurenpallet, vergeeld gekreukt papier en een schreeuwerige typografie met ‘overdaad’ aan lettertypes.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!