Menu

011 | Sinterklaas Collectie

Verpakking

011 | Sinterklaas Collectie

Sinterklaas Collectie in opdracht van Willaert Verpakkingen.

In opdracht van Willaert Verpakkingen werd een volledige Sinterklaas-collectie ontwikkeld. Deze lijn werd deels gebaseerd op bestaande verpakkingsconcepten (‘View Bag’, etiketten…), maar er werden ook volledig nieuwe ideeën uitgewerkt: een ‘display’-stoomboot, kleinere snoepverpakkingen (ook in de vorm van een stoomboot), een ‘Sinterklaasboek’ voor chocoladefiguren, aangevuld met een puzzel en kleurplaat.

Er werd uiteraard gestart met de vormgeving van de grafische stijl. Hierin staan de figuren van Sinterklaas en Zwarte Piet centraal. Deze figuren werden eerst volledig vectorieel getekend in Adobe Illustrator (uiteraard op basis van ingescande schetsen en figuurstudies), en vervolgens van subtiele structuureffecten voorzien, zowel in Illustrator als Photoshop. Deze effecten werden zo veel mogelijk ‘vectorieel’ gehouden, wat toelaat om de figuren te schalen zonder veel detail- en beeldkwaliteitsverlies.

Na het maken van diverse voorstudies naar layout en kleur, werd in overleg met de klant besloten om het ‘rood concept’ verder als basis te gaan gebruiken. Deze vormgeving werd toegepast op ‘klassieke’ producten uit het gamma van Willaert Verpakkingen, zoals ‘View Bags’ (vensterverpakking voor snoep en kleine chocoladefiguren) en accessoires voor snoepverpakkingen (lint, etiketten, bodem).

Naast de ‘klassieke’ snoepverpakkingen, werden van meet af aan ook plannen gemaakt voor aanvullend displaymateriaal en luxueuzere verpakkingen. De ‘stoomboot’ werd in een eerste seizoen uitgewerkt in de vorm van kleine snoepverpakkingen en in een ‘XXL-display’-boot voor gebruik in etalage en toonbank bij de bakker. Deze boot werd volledig door Gotcha! opgemaakt, gaande van het basisconcept (een eenvoudige constructie die toeliet om de displays ‘plano’ te verzenden, maar evenzeer gemakkelijk te maken was zonder knip- & plakwerk). D.m.v. over elkaar schuivende elementen kon dit gerealiseerd worden. Gans deze display werd vervaardigd uit zwaar grijpkarton en afgewerkt met gelamineerde full-colourprint.

Share

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!